Historieletaren

Antikt och kuriosa

Om historieletaren

Välkommen till min blogg. Här kan du läsa om prylar från förr. Jag själv, historieletaren, är idag en del av en ohållbar konsumtionskultur. Född på 80-talet har jag upplevt uppsvinget av en tillgång på leksaker, kläder och prylar en masse. Jag sticker inte under stol med att jag älskar att konsumera och mitt liv och min lön går till stor del ut på att medverka i det stora maskineriet som håller denna livsstil vid liv. Detta vill jag nu försöka förändra, förfina och förbättra.

Vid sidan av mitt konsumtionsintresse har jag alltid varit förtjust i historia. Frågor om platser och föremåls ursprung har länge varit mitt intresse . Efter en utbildning i Historia på magisternivå kom jag en dag  på att det faktiskt går att konsumera, men historiskt.  Att köpa gammalt, antikt eller retro är inget nytt bland gemene man men ibland kan jag få för mig att medvetenheten, kunskapen kring vad som faktiskt finns i mormors garderob, på loppis eller antikhandlaren fattas hos många. Detta vill jag vara med om att förändra.

Jag tänker mig ett nytt konsumtionsmönster. Konsumtion som inte påverkar vår natur eller arbetsförhållanden i andra världsdelar negativt  är redan den nya, trendiga framgångssagan men att dessutom ha koll på vad man tar med sig hem från antikhandlaren är inte allt något uppenbart. Det kan vi ändra på! Det är trist om vår I ”slit och släng”-kultur tar överhand och kunskapen om vårt kulturarv försvinner. Denna sida är därför till för de som älskar saker, antikt, vintage eller kuriosa. Jag är själv novis och tänker gå ut på jakt efter svunnen kultur och kunskap som jag inte har. Det vill jag vinna!

 

 

%d bloggare gillar detta: